ABLAKFÓLIÁZÁS

Ma Magyarországon a lakások, házak, irodák meglévő üvegeinek nagy része a teljes biztonság és kényelem eléréséhez feljavításra, fejlesztésre szorul. LLumar épületfóliák segítségével alacsony befektetéssel hosszútávra megoldható otthonaink, munkahelyünk hő-, fény, és UV-védelme illetve személy- és vagyonvédelme.

Reflektív ablakfólia teljesítmény adatok:

R 20 SR HPR

(beltéri ablakfólia)

Hővédelem
79%
UV védelem
99%
Fényáteresztés
15%

RHE 20 SI ER HPR

(kültéri ablakfólia)

Hővédelem
83%
UV védelem
99%
Fényáteresztés
14%

R 50 SR HPR

(beltéri ablakfólia)

Hővédelem
54%
UV védelem
99%
Fényáteresztés
47%

RHE 50 SI ER HPR

(kültéri ablakfólia)

Hővédelem
58%
UV védelem
99%
Fényáteresztés
47%

Természetesen választékunkban sokkal több fólia megtalálható, de ha a több mint 100 fólia típust feltüntetnénk akkor kicsit zsúfolttá válna az oldalunk, nem igaz!? További fóliák teljesítmény-adataival kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az adatok alapján megfigyelhető, hogy a sötétebb fólia (R 20 / RHE 20) erősebb hővédelemmel rendelkezik, de jóval kevesebb fényt enged át, sokkal jobban sötétít, mint az 50-es fólia. Az, hogy kinek melyik árnyalat a megfelelő, az teljesen szubjektív.

Fontos, hogy a fenti adatok szimpla üvegre vonatkoznak. Egy ma már hétköznapinak nevezhető háromrétegű ablak esetén, a beltéri fólia hatásfoka elhanyagolható, a kültéri változatával szemben.

Az ablakfóliák
előnyei

Hővédelem

Az épületfóliák a legkiválóbb megoldást nyújtják az üvegeken beáramló hő visszaverésére. A legjobb hővédelmi képességekkel rendelkező hővédő fóliákkal akár 83%-os hővédelmet is elérhetünk, ami a legnagyobb forróságban is kellemes klímát biztosít otthonunknak. Egyes kiemelt szigetelő tulajdonsággal bíró épületfóliákkal a lakás hőveszteségét tudjuk csökkenteni a téli fűtési szezon során, ezzel jelentős energiamegtakarítást és költségcsökkentést érhetünk el.

Fényvédelem

Számos esetben találkozhatunk a napsütés és a napfény komfortérzetet zavaró hatásával, legyen az irodában a monitor előtt, otthon a tv előtt ülve vagy pihenés közben. A túlzott fény a szemre is tartósan káros hatással van. A LLumar épületfóliákkal hatásosan, de fényigényünkhöz igazodva szabályozhatjuk a bejutó fény mennyiségét szemben a drasztikusan sötétítő és hővédelmet egyáltalán nem nyújtó függönyökkel és redőnyökkel.

Dekoráció​

A fent említett hasznos tulajdonságok mellett nagyon fontos, hogy a LLumar épületüveg fóliák bármelyikének alkalmazása exkluzívvá teszi a lakások, irodák üvegfelületeit: Minden lakberendezési stílushoz tudunk ajánlani olyan fóliát, ami nem csak, hogy illeszkedik az adott irányzathoz, hanem továbbjavítja az összhatást.

UV védelem

A nap káros sugarai számos bőrbetegség okozói. Ezen betegségek növekvő száma egyre inkább a megelőzésre, a káros sugarakkal szembeni védekezésre irányítja a figyelmet. A LLumar épületfóliák alaptulajdonsága a káros UV sugarak teljes kiszűrése. A LLumar UV-védő épületfóliáinak alkalmazásával sikeres harcot folytathatunk a fakulás ellen, így meghosszabbíthatjuk a kirakati tárgyak élettartalmát is.

Személy- és vagyonvédelem​

A betöréses bűnesetek nagy része az üvegen való áthaladás útján valósul meg. A LLumar biztonsági fóliák hatékony megoldást jelenthetnek a betörőkkel szemben. Erős mechanikai védelmet nyújtanak, az üvegen való bejutás így csak nehezen, jelentős időveszteséggel és hangzavarral lehetséges. A víztiszta biztonsági fóliák láthatatlanok az üvegen, színezett biztonsági fóliák, kombinált előnyöket nyújtanak: biztonsági funkció mellett megbízható hő- és fényvédelmet is biztosítanak. A LLumar biztonsági fóliák előnye a többi biztonságtechnikai eszközzel (pl. ráccsal) szemben, hogy azonos vagy jobb biztonsági hatásfok mellett diszkrétebb, esztétikusabb megjelenésűek, nem rontják az épület külső összhatását, illetve nem akadályozzák a kilátást. A személyvédelemben betöltött szerepe miatt (miszerint megakadályozzák, hogy a törött üvegek súlyos, életveszélyes sérülést okozzanak) rendelet írja elő a biztonsági fóliák alkalmazását minden, baleseti kockázati szempontból veszélyesnek minősülő üvegfelületen. A LLumar biztonsági fóliák rendelkeznek a Magyar Biztosítók Szövetségének minősítésével és ajánlásával.

Hívjon most!

Mike Fólia

Farkas Miklós – Hivatalos LLumar Partner

3368 Boconád,
Hevesi út 12.